Și astăzi primim vești bune prin Preacurata

Am trăit praznicul Bunei Vestiri. E o sărbătoare plină de bucurie, pentru că marchează momentul când este anunțat planul lui Dumnezeu cu omenirea – a trimite pe Mântuitorul în lume. Or, Dumnezeu se face om, pentru ca omul să ajungă la Dumnezeu.

Orice femeie care își dorește un copil, aflând că a prins sarcina, tresaltă de bucurie. Aceleași sentimente le trăim la auzul mesajului Arhanghelului Gavriil, care transmite Fecioarei Maria bucuria că va zămisli un copil fără a ști de bărbat. Iar Cel care avea să se nască este chiar Omul-Dumnezeu – Iisus Hristos.

Astfel, de Buna Vestire nu ar trebui să așteptăm doar dezlegarea la pește și vin, ci mai ales mesajul pe care ni-l transmite Domnul prin mesagerii săi.

Cea care ne mângâie pe toți, ca o mamă duhovnicească, este Maica Domnului.

Chiar zilele acestea câteva credincioase au venit și mi-au mărturisit minunata lucrare a Domnului prin trimiterea Maicii Domnului. Fiica uneia dintre ele nu putea zămisli un copil de câțiva ani. Mersese pe la toți doctorii. Și în una din zile, în clipa când s-a ridicat din genunchi din fața icoanei Maicii Domnului, în timpul cântării Cuvine-se cu adevărat…, un imn închinat Preasfintei, îi sună și o anunță că este gravidă.

Apoi de sâmbăta morților stătea o creștină tânguită la icoana Măicuței și își cerea iertare că nu a apucat să se ierte cu mama trecută de curând la Domnul. În timpul cântării Cu sfinții odihnește… a auzit cum Preacurata din icoană i-a tranmis mesajul că la rugăciunile și milosteniile pe care le face este iertată și a simțit o caldă îmbrățișare.

Șirul mărturiilor ar putea continua. Una este clar. Maica Domnului nu ne lasă dacă o avem în sfintele noastre rugăciuni. Și chiar dacă pierdem oamenii dragi, ea mereu ne este alături, împreună cu sfinții cărora ne rugăm și cu cetele cerești pe care le invocăm în ajutor.

Să petrecem această perioadă a Postului Mare în rugăciune, înfrânare și cu fapte bune, ca Domnul să lucreze în viața noastră atât de minunat, primind vești bune și spre luare aminte, stăruind într-o viață curată și plină de dragoste.

Așa după cum Mântuitorul și-a găsit loc spre întrupare într-o Fecioară curată, așteaptă și de la noi, să devenim vase alese, pentru a sălășlui în fiecare.

 

Preot Octavian MOȘIN 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters