Slujbă de pomenire la Academia de Poliție

La data de 5 februarie 2020, în incinta Bibliotecii Generale „Tudor ROȘCA” a Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc masa rotundă cu genericul „In memoriam Alexandru BORODAC: studii şi contribuţii în dezvoltarea dreptului penal autohton”.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul ştiinţă, în colaborare cu catedrele Activitate specială de investigații, Drept penal şi criminologie şi Departamentul informaţional biblioteconomic.

Forul a demarat prin anunțarea unui minut de reculegere în memoria regretatului profesor Alexandru Borodac, care ar fi împlinit anul acesta (6 februarie) vârsta de 80 de ani.

Participanţii la eveniment au scos în evidenţă principalele realizări ale savantului care au contribuit la dezvoltarea științelor penale autohtone. În acest sens, au fost evidențiate multiplele cercetări ştiinţifice reflectate în manuale, cursuri universitare, studii monografice etc., care au constituit, în decursul anilor, principalul pilon în domeniul instruirii mai multor generaţii de jurişti pentru subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne și alte organe de drept din Republica Moldova.

De asemenea, s-a reiterat faptul că, manifestând un puternic spirit de convingere şi mult curaj în promovarea unor idei novatoare, Alexandru Borodac a ştiut să se înscrie în lista personalităţilor notorii ale timpului. Totodată, valoarea inestimabilă a studiilor realizate în domeniul științelor penale i-a adus un mare prestigiu în mediul oamenilor de ştiinţă din ţară şi de peste hotare.

În final, Protoiereul Octavian Moșin a oficiat o slujbă de pomenire a răposatului Alexandru Borodac și a tuturor celor care astăzi nu mai sunt în viață, dar care au activat neostenit în cadrul acestei instituţii de învăţământ superior, reuşind să lase urme profunde în domeniul pregătirii multor generaţii de jurişti calificaţi care activează şi astăzi în diferite structuri importante abilitate cu competenţe de menţinere a ordinii de drept.

Sursa: academy.police.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters