Slujbă de pomenire pentru regretatul Arhimandrit Agafon (Potoroacă)

S-au împlinit 5 ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Arhimandrit Agafon (Potoroacă), iscusit și căutat duhovnic din capitală. Numeroşi slujitori şi mii de credincioşi se spovedeau la părintele, făcând rând pentru a comunica şi a primi îndrumarea acestuia.

A fost un preot care s-a consacrat slujirii Domnului, îndurând anii grei ai perioadei sovietice, dar, care a ajuns la o vârstă patriarhală.

Astfel, duminică, 15 decembrie 2019, la capela Universităţii de Stat din Moldova, a fost oficiată slujba pomenirii pentru regretatul părinte. Serviciul divin l-a săvârşit preotul Octavian Moşin, înconjurat de sobor de preoţi şi tineri veniţi să se roage pentru veşnica odihnă a arhimandritului. A urmat mesajul părintelui Octavian, care a amintit din viaţa şi activitatea vrednicului de pomenire slujitor, precum şi o masă de pomenire organizată de câţiva fii duhovnicești ai regretatului părinte.

Ulterior pr. Octavian s-a deplasat la mormântul părintelui, unde a săvârșit slujba Litiei pentru slujitorii adormiți în veac întru Domnul din dinastia Potoroacă.
*
Arhim. Agafon și-a îndeplinit cu demnitate și jertfire de sine misiunea preoţească atât în sfintele lăcaşe ale capitalei, cât şi în calitate de duhovnic al mănăstirilor: “Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Suruceni, „Sf. Irh. Nicolae” din Dobruşa, “Învierea Domnului” din Briceni. A fost un sfătuitor înţelept şi drept, la care veneau nu numai enoriaşii bisericilor „Tuturor Sfinţilor” sau „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”, dar şi credincioşi de pretutindeni, care aveau nevoie de susținerea și îndrumarea duhovnicească a părintelui.
Pe lângă acestea, a mai îndeplinit cu cinste ascultările de Preşedinte al Comisiei Disciplinare al Mitropoliei Moldovei, duhovnic al Protopopiatului de Chişinău, Membru al Consiliului Eparhial (Eparhia de Centru).

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters