Taina Sfantului Maslu, taina vindecării sufletului şi trupului

„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui” (Iacov 5, 14-15).

Tadiţional, în fiecare zi de joi a posturilor, la biserica „Întâmpinarea Domnului”, a Universităţii de Stat din Moldova, este oficiată Taina Sfântului Maslu, la care participă un sobor de preoţi şi numeroşi credincioşi.

Astfel şi astăzi, 30 iunie, un sobor de preoți și diaconi au participat la săvârșirea slujbei.

După serviciul divin, părintele Octavain Moşin a rostit un cuvânt de învăţătură, referindu-se la lucrarea sfinţitoare şi vindecătoare a Tainei Sfântului Maslu în viaţa credincioşilor.  Această taină este adresată  în special persoanelor aflate într-o suferinţă provocată de diverse boli, însă aduce totodată şi o vindecare sufletească profundă.  Prin rugăciuni şi prin ungerea trupului cu untdelemn sfinţit, creştinul se împărtăşeşte cu Harul lui Dumnezeu.  Chiar dacă nu suferim de vreo boală, este bine să ne facem timp pentru a participa la Taina Sfântului Maslu pentru a ne întări atât trupeşte, cât şi sufleteşte.

Cei care doriţi să participaţi la Taina Sfântului Maslu săvârşit la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM, vă aşteptăm şi în ziua de joi 7 iulie,  ora 18:00.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters