Tema familiei creştine discutată în protopopiatul Călăraşi

Liceul “Ştefan cel Mare” din satul Bravicea, r. Călăraşi, a fost gazda unei conferinţe tematice consacrată familiei creştine.

La eveniment au fost invitaţi slujitorii din satele vecine, protopopul circumscripţiei prot. Grigore Dodon, iar drept oaspete de onoare prot. Octavian Moşin de la Universitatea de Stat din Moldova.

La întrunire au fost prezenţi profesori şi elevi din clasele liceale.

Evenimentul a demarat cu un mesaj al părintelui paroh din localitate, prot. Rostislav Ţimbal, care a salutat pe cei prezenţi, în special pe oaspeţii poposiţi la această conferinţă.

Cu un mesaj de salut din partea PS Petru, Episcop de Ungeni şi Nisporeni, s-a adresat părintele protopop, care a reiterat că în cadrul eparhiei acest an este consacrat Familiei creştine şi crizelor prin care trece familia contemporană. Părintele a amintit că fundamentul societăţii, dar şi al Bisericii este familia, de la care pornim şi la care revenim. În acelaşi timp, a transmis mesajul ierarhului şi îndemnul acestuia de a susţine familiile în dificultate, iar în acest sens s-a accentuat deschiderea episcopiei de a interveni la nevoie.

A urmat discursul părintelui Octavian Moşin, care a pornit de la simbioza Biserică-Familie-Şcoală, pentru ca să accentuieze raportul părinţi-copii, elevi-profesori şi creştini-slujitor. S-a vorbit despre specificul dragostei creştine şi despre familie, care se naşte din Crucea Mântuitorului.

Apoi a fost analizată dragostea în raport cu familia şi şcoala, precum şi dificultăţile cu care se confruntă copiii de astăzi.

După conferinţă a avut loc un dialog cu profesorii şi elevii ce absolvă clasa a IX-a şi respectiv a XII-a. Au fost analizate câteva instituţii de invăţământ, unde aceşti tineri ar putea aplica după examenele de absolvire.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters