Tinerii de la ASCO îndeamnă credincioşii să serbeze „Blajinii” creştineşte

Cu mare bucurie am ajuns în aceste zile la Paștile Blajinilor. Atunci când creștinii merg la cimitire să le vestească răposaților că “Hristos a Înviat!” cam uită de adevărata esență a acestei sărbători. Ajung la cimitire pentru a se întâlni cu rudele, prietenii, pentru a face mese cu alese bucate și mai puțin cu gândul și intenția de a se ruga pentru rudele răposate. Oamenii, în aparență vin pentru a-i pomeni pe cei răposați, dar felul cum întâlnesc acest Paște al Blajinilor, îi îndepărtează mult de la semnificația acestei sărbători, care tinde să aducă lumina Învierii, pace și alinare răposaților.

Astfel, la iniţiativa episcopului vicar Preasfinţitul Ioan de Soroca, membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi s-au mobilizat într-o campanie de informare a credincioşilor. Au fost pregătite mesaje privind faptul cum trebuie să ne comportăm în cimitire, dar şi rugăciuni corespunzătoare pomenirii răposaţilor, care au fost distribuite în mai multe localităţi la intrarea creştinilor în cimitire.

Astăzi, 19 aprilie, în cimitirul Sf. Lazăr, câţiva studenţi au împărțit pliante informative. „Majoritatea oamenilor se temeau să primească pliantele, crezând că sunt de la sectanți, dar până la urmă s-au convins că mesajele vin din partea creștinilor ortodocși. Creştinii au primit cu bucurie aceste înștiințări, spunând că pe viitor vor ține cont de cele expuse în articole.”, ne-a mărturisit Anişoara Banari, participantă la acţiunea de împărţire a pliantelor.

„Dacă anul trecut a fost o premieră împărţirea materialelor informative cu un mesaj creştin privind comportamentul şi ţinuta creştinilor în cimitire, anul acesta ne-am mobilizat la îndemnul episcopului Ioan, vicarul mitropolitan, care a venit şi cu un suport financiar, tipărindu-se câteva mii de foi volante, dar şi iconiţe cu chipul Mântuitorului Cel Înviat, care sunt împărţite la intrarea în cimitire. Am identificat câţiva voluntari de la ASCO, care distribuie informaţia în 10 cimitire din ţară.

Credem că cea mai vulnerabilă stare de lucruri e în cimitirul Sf. Lazăr din capitală, unde e flux de oameni şi unde suntem martori la atâtea abuzuri.

Nădăjduim să ajungem cu un mesaj autentic creştin la cât mai multă lume, iar în viitor ar fi perfect să meargă tinerii pe la toate cimitirele din ţară. Doar prin astfel de acţiuni vom schimba starea de lucru şi vom reveni la o normalitate, privind pomenirea celor adormiţi întru Domnul”, ne-a vorbit părintele Octavian Moşin, preşedintele ASCO.

One Response to “Tinerii de la ASCO îndeamnă credincioşii să serbeze „Blajinii” creştineşte”

  • Dorin spune:

    Salut această iniţiativă! E foarte binevenită ideea!
    Aţi putea publica mesajul care era în pliante pe site, ca să poată fi distribuit mai uşor? Cred că aşa şi alţii ar putea prelua mesajul şi ar răspîndi cu propriile mijloace acelaşi mesaj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters