Universitatea de Stat din Moldova organizează Tabăra de iarnă pentru tineri „Tu ești VOCEA USM”

Universitatea de Stat din Moldova organizează în perioada, 28-30 decembrie, Tabăra de iarnă pentru tineri „Tu ești VOCEA USM”. Pe parcursul celor trei zile, 40 de elevi ai Liceului Teoretic ,,Pro Succes”, Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” și Liceului Teoretic „Mircea Eliade” vor participa la diferite activități, discuții și vizite, care au ca scop promovarea acțiunilor de voluntariat în rândul tinerilor.

Prezentă la evenimentul de deschidere a Taberei de iarnă pentru tineri „Tu ești VOCEA USM”, prim-prorectorul, Otilia DANDARA, a urat bun venit liceenilor la Universitatea de Stat din Moldova.

„Această inițiativă frumoasă a apărut ca urmare a vizitelor efectuate de rectorul Igor ȘAROV și părintele Octavian MOȘIN, în cadrul Campaniei de Crăciun „Cu drag din inimile USM-iste” în instituțiile dvs. Interesul manifestat de dvs. față de acțiunile de voluntariat și Universitatea de Stat din Moldova ne-au motivat să organizăm această tabără pentru tineri. Ne propunem, ca urmare a activităților desfășurate împreună, să deveniți parte a comunității noastre”.

La rândul său, părintele Octavian MOȘIN a vorbit despre sentimentul de acasă pe care i-l oferă Universitatea de Stat din Moldova și importanța cadrelor didactice în formarea tinerilor specialiști. Invitând în context, tinerii să fie firești, să adreseze întrebări și să se bucure de această experiență.

În continuare, Aida Cotruță, managerul Centrului de ghidare în carieră, a prezentat rolul și locul Universității de Stat din Moldova în arealul învățământului superior din țara noastră.

Menționăm că în cadrul Taberei de iarnă tinerii vor discuta cu reprezentanții Universității de Stat din Moldova, ai Asociației Generale a Învățătorilor AGIRoMd și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene despre proactivitatea tinerilor, importanța acțiunilor de voluntariat, oportunitățile oferite de studiile la USM, etc.

De asemenea, liceenii vor vizita Muzeul Științelor Naturii al USM, Centrul MEDIACOR, Mănăstirea Curchi, etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters