Valorile creează familia, familia creează valori

La data de 14 mai 2019, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a organizat o Competiție sportivă cu genericul: „Valorile creează familia, familia creează valori” consacrată Zilei Internaționale a Familiei 2019.

La eveniment a participat Corneliu Popovici, consilier al președintelui Republicii Moldova, Maia Bănărescu, avocat al poporului pentru drepturile copilului, Eugenia Ceban, consilier municipal, prot. Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret și 250 de copii din serviciile sociale ale DMPDC.

„Suntem într-o profundă criză, când familia şi şcoala nu mai ştiu cum să menţină copiii în nişte graniţe. Totuși, un lucru rămâne cert, primii educatori și formatori ai copilului sunt propriii lui părinți, sub influența cărora se dezvoltă personalitatea copilului. De atât e nevoie să revenim la adevărata educație, cea din familie. Să le transmitem copiilor acele valori adevărate, care se formează doar în sânul unei familii. Familia este acel altar unde se conturează personalitatea umană, cu calitățile, virtuțile, dar și cu defectele ei.  De atât să depunem străduință ca să avem familii trainice, în care să ne creștem copii pentru o societate și o lume mai bună” – a menționat părintele Octavian Moșin.

În cadrul Competiției sportive s-au desfășurat diverse aplicații demonstrative de grup cu implicarea copiilor care frecventează cercurile sportive și centrele comunitare pentru copii și tineri din subordinea DMPDC, precum și alte probe: starturi vesele, demonstrații taekwondo, concursul familiilor, unde au participat părinții împreună cu copiii lor.

Activitatea a fost organizată de Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului în parteneriat cu Asociația Obștească „New Hope Moldova” și Federația de arte marțiale și lupte GRO –DO cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters