Zi de aleasă bucurie duhovnicească pentru creștinii din loc. Dumbrava

Acum zece ani, de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, a fost pusă prima piatră la temelia unui nou sfânt lăcaș din localitatea Dumbrava. De atunci, sfântul lăcaş, chiar dacă încă nu a fost complet finisat, a devenit cel mai important centru de spiritualitate şi de cultură din această localitate.

Evenimentul aniversar a fost prăznuit cu mult fast în demisolul bisericii, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop al sectorului III Chișinău, prot. mitr. Zosima Toia.

În predica sa părintele protopop a menţionat că zece ani nu reprezintă o perioadă  prea îndelungată din viaţa unei biserici, dar în aceşti ani, părintele Octavian Moşin a reuşit să realizeze o frumoasă lucrare, să ridice o biserică care îi uneşte şi îi adună la sfinte rugăciuni de dumbrăveni. Sfântul prooroc Ioan Botezătorul şi Mitropolitul Petru Movilă sunt acei sfinţi care-l însufleţesc pe părintele Octavian la lucrări frumoase şi bineplăcute Domnului. Fiindcă întotdeauna, un sfânt pe care-l avem ca protector ne îndeamnă să-l urmăm, să mergem după el pe calea slujirii lui Dumnezeu şi aproapelui.

La finele slujbei părintele Octavian a menţionat următoarele:

„O sărbătoare religioasă mereu a unit oamenii. Astăzi este o zi în care ne bucurăm cu toţii întru Domnul de lucrarea pe care am realizat-o cu spijinul şi suportul tuturor creştinilor cu inimă mare, care şi-au dorit o biserică în această localitate şi care au contribuit ca acest sfânt lăcaş să fie tot mai aproape de finisare. Aducem sincere mulţumiri ctitorilor şi binefăcătorilor, pentru ajutorul acordat. Fie ca Bunul Dumnezeu să răsplătească cu Mare Mila Sa, pe tot creştinul care a contribuit la înălţarea acestei biserici.”

De asemenea pr. Octavian i-a mulţumit prot. Zosima Toia pentru sprijinul acordat şi preoţilor care au slujit în această biserică, iar astăzi au înălţat o rugăciune comună, la sfântă liturghie participând 10 preoţi care au slujit în acest sfânt lăcaş din anul 2006 şi până în prezent.

În semn de preţuire şi apreciere pentru muncă depusă, ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș au primit diplome de merit, din partea părintelui paroh Octavian Moşin.

 La final, toţi credincioşii care au participat la slujbă au fost invitaţi de preotul paroh la o agapă creştină.

A consemnat Natalia Lozan


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters