Ziua Memoriei și Recunoștinței, marcată la Liceul Teoretic ”M. Marinciuc”

Cu 30 de ani în urmă a început calvarul de pe Nistru – orbirea de cuget și drama națională.

Joi, 3 martie 2022, LTPR „M. Marinciuc” a marcat Ziua Memoriei și a Recunoștinței cu simbolul Speranței și al Solidarității.

Invitații evenimentului ne-au deschis paginile negre ale istoriei, în speranța că roata dezastrului se va opri și se va pune capăt nebuniei. Sergiu Tataru – ofițer de poliție în rezervă, prim-vicepreședintele Asociației Veteranilor de Război 1992 Tiras-Tighina, veteran de război; Colonelul Anatolie Caraman, președintele Asociației Veteranilor de Război – 1992; Nicolae Rozlovan, locotenent colonel în rezervă, veteran de război; Alexandru Blanari, comandant al batalionului cu destinație specială „Fulger”, în care a fost înrolat Sergiu Culațki, eroul care a învățat în liceul nostru, copilul părinților care nu și-au mai văzut fiul și l-au petrecut la îngeri; Părintele Octavian Moșin – parohul bisericii „Întâmpinarea Domnului” a USM, doctor în științe teologice și filozofice, care a oficializat evenimentul de dezgolire a plăcii comemorative a eroului Sergiu Culațki.

Elevii au condamnat războiul, au cântat și au chemat pacea… Părinții și-au tăcut durerea, mama și-a plâns lacrima…

Au fost aduse mulțumiri pentru organizarea evenimentului dnei Valeria Ionița, director-adjunct pentru educație, dl. Gînju Gheorghe, directorul instituției, dna Viorica Moraru, profesor de istorie și educație civică, responsabilă de activitate, Tomoianu Carolina, profesor de ed. muzicală, conducătorul ansamblului vocal „Gingășie”, directorilor adjuncți Paladi Tamara și Tatiana Vomisescu, diriginților de clase, profesorilor liceului pentru contribuția financiară și tuturor elevilor implicați cu suflet și ardoare în numele Păcii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters