A ieșit de sub tipar biografia protoiereului Mihail Ceakir

La 8 septembrie s-au împlinit 75 de ani de la moartea luminătorului basarabean pr. Mihail Ceakir. Către această dată a fost publicată biografia completă a ascetului găgăuz.
Autorii lucrării științifice, intitulate „Protoiereul Mihail Ceakir: slujirea lui Dumnezeu și aproapelui”, sunt pr. Octavian Moșin, doctor în teologie, și membrul Centrului de Cercetare al Găgăuziei „M.Marunevici” – Victor Kopuşiu.

Cartea este scrisă pe baza datelor arhivelor, articolelor și monografiilor publicate, o parte din materialele prezentate în ea sunt expuse pentru prima dată uzului științific. În această lucrare, cititorul va găsi noi informații despre familia lui Mihail Ceakir, despre ascultările sale pe tărâmul spiritual şi obştesc. Studiul conţine o bibliografie vastă la această temă și fotografii. De o valoare deosebită este lista lucrărilor și publicațiilor protoiereului Mihail Cheakir, prezentate în ordine cronologică.

Aspectul practic al acestui studiu este faptul că materialul va putea fi utilizat pentru elaborarea enciclopediilor și antologiilor dedicate liderilor spirituali proeminenţi din Găgăuzia și Moldova, precum și pentru descrierea vieții complete a luminătorului găgăuz Mihail Ceakir.

Studiul este publicat într-un tiraj de cinci sute de exemplare din fondurile personale ale autorilor. Cei care doresc să cumpere această lucrare se pot adresa prin e-mail [email protected].

Cartea va fi de folos istoricilor, etnografilor, cadrelor didactice din școli şi universități, studenților, și tuturor celor care doresc să se familiarizeze cu viaţa marelui ascet al țării noastre, protoiereul Mihail Ceakir.

sursa prihod-comrat.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters