Altfel de pomene de Paștile Blajinilor

După o săptămână de la Învierea Domnului prăznuim Paștile Blajinilor. Astfel, luni, după Duminica Tomei, s-a încetățenit rânduiala ca în biserici să se săvârșească slujbe de pomenire ale adormiților, apoi să se meargă pe la morminte rudelor și apropiaților.

nul acesta este unul aparte, legat de starea pandemică din întreaga lume, încât accesul spre cimitire este interzis și pomenirile de la morminte sunt transferate pentru perioada de 6-8 iunie. Mai mulți slujitori au anunțat că rugăciunile pentru răposați oricum vor fi oficiate în sfintele locașe în ziua de 27 aprilie, însă fără participarea credincioșilor. Și dacă anii trecuți în aceste zilele era mare forfotă pe la cimitire, îngrijindu-se mormintele, precum și prin piețe, lumea cumpărând diverse pomene, în aceste zile putem face altfel de acte de milostenie.

Încercați să identificați oameni nevoiași si să le acordați ajutor. Să îngrijiți de curtea sau casa unor bătrâni sau bolnavi. S-ar putea săpa grădina, spăla hainele, curăța covoarele etc. a unor oameni neputincioși. Puteți ajuta familii cu mulți copii, vă puteți implica în procesul educațional al celor lipsiți de părinți. Acestea sunt doar câteva idei de a săvârși fapte ale milei trupești și sufletești.

Ne-a venit și nouă un gând, pe care l-am putea realiza împreună: Duminică, 26 aprilie, începând cu ora 15.00, la biserica ”Sf. Petru Movilă” din s. Dumbrava, Chișinău, puteți transmite un pomelnic la rugăciune pentru cei adormiți, iar de rând cu acesta vă îndemnăm să jertfiți niște bani sau produse alimentare nealterabile pentru instituțiile medicale și bolnavii care se luptă cu virusul de tip nou COVID-19.

Informații suplimentare la nr. de telefon: 079481586 – preot Octavian. Doamne ajută!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters