Cugetări în perioada Postului cel Mare. Ziua a douăsprezecea. „Jocul” morţii o nouă capcană pentru tineri

Balena albastră este „jocul” ce a împânzit reţelele de socializare, care în lanţ curmă vieţi ale adolescenţilor şi tinerilor din mai multe ţări. Câteva cazuri de suicid sunt înregistrate şi în ţărişoara noastră.

Ar trebui să ne îngrijoreze îndemnurile la suicid, cărora nu trebuie să le răspundem sau să le acordăm vre-o atenţie. Cineva mi-a scris că şi Biserica ar încuraja moartea prin post şi rugăciune. Însă în creştinism nu se vrea moartea omului, ci abandonarea păcatului, depăşirea patimilor, pentru ca să fie viu întru Hristos, deci omul să ajungă virtuos.

Maturii nu mai sunt în legătură firească cu cei mici, în creştere şi în devenire. Îi lasă în lumea lor şi neştiind cu ce se ocupă strângem spre regret astfel de „roade”. Să tragem clopotele, să batem această alarmă şi să fim cu mai multă trezvie. Soluţia ar fi ca maturii să fie prieteni cu copiii lor, să comunice zilnic cu ei, să se intereseze de viaţa lor. Aceşti copii, care găsesc un astfel de refugiu, cad în astfel de mreje pentru că nu au parte de dragoste, atenţie… educaţie.

Să luăm aminte!

Preot Octavian Moşin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters