Demers pastoral în rândul refugiaţilor

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Săptămâna Luminată a avut loc o întâlnire mai neobişnuită cu zeci de refugiaţi stabiliţi în republică. Societatea pentru refugiaţi, care numără peste 200 de persoane, a organizat o lecţie de catehizare pentru dornicii de a cunoaşte mai multe din Ortodoxie, în special despre Învierea Domnului.

În acest sens, a fost invitat preotul Octavian Moşin, care le-a vorbit despre trinitate, iubire, virtute şi păcat, mântuire etc. din perspectivă ortodoxă. În acelaşi timp părintele s-a axat pe importanţa Învierii Domnului pentru omenire.

„Întâia oară am ocazia să mă adresez unui public atât de diferit din punct de vedere religios şi confesional. M-am bucurat să cunosc refugiaţi, care, după câţiva ani de şedere în ţara noastră, se interesează de credinţa şi tradiţiile dreptmăritoare. Copilaşii s-au pregătit de această întâlnire, venind cu desene la tema pascală. Cred că este firească această apropiere de credinţa poporului nostru, pentru că doar crezul este un element unificator cu desăvârşire.

Din modesta experinţă cu unii migranţi am avut cazuri când unii s-au stabilit cu traiul aici, au primit cetăţenia, s-au botezat şi şi-au întemeiat familii. Le doresc tuturor refugiaţilor să se simtă bine în ţărişoara noastră, căci, din mărturiile unora, i-a adus pe aceste meleaguri în special conflictele armate. Dea Domnul să fie pace şi dragoste în întreaga lume.”

Ulterior s-a organizat un concurs de desene la tema pascală, iar maturii au participat la un concurs, trebuind să răspundă la diverse întrebări legate de Învierea Domnului.

La final părintele a răspuns la întrebăriule adresate, îndemnându-i să se adreseze la orice biserică atunci când se confruntă cu probleme şi frământări lăuntrice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters