„Doamne, rămâi cu noi” – Duminica a V-a după Cincizecime la Biserica USM

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 24 iulie 2016, în Duminica a V-a după Rusalii, cea a vindecării celor doi demonizaţi din Gadara. La Sfânta Liturghie, în bisericile ortodoxe s-a citit fragmentul evanghelic de la Sf. Ev. Matei (cap. 8, vs. 28-34, cap. 9 vs. 1). La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

În această duminică Biserica, prin pericopa evanghelică rânduită, ne prezintă vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadara. În cuvântul său adresat celor prezenți la sfânta liturghie  pr. Octavian a explicat pericopa evanghelică, vorbind despre faptul că viaţa noastră reprezintă o luptă continuă între bine şi rău, şi deşi noi nu putem evita răul existent, putem să încercăm să ne formăm o imunitate faţă de el.

Cunoaştem foarte bine cum să ne protejăm faţă de bolile trupului, întărindu-ne imunitatea prin diverse mijloace, la fel ar trebui să procedăm şi cu sufletul nostru pentru a ne întări şi a putea rezista forţelor răului. Avem arme puternice împotriva forţelor diavolului: postul, rugăciunea și smerenia, să nu ne îndepărtăm de ele.

Credinţa şi iubirea lui Dumnezeu din toată inima ne salvează din orice ispită. De un mare ajutor ne este şi unirea cu Hristos prin Taina Sfintei Împărtăşanii. Ne împărtășim cu Trupul şi Sângele lui Hristos, deoarece comuniunea cu Dumnezeu ne poate vindeca, ne poate mântui, ne poate uni cu El şi ne poate oferi viaţa de veci. Totodată trebuie să reţinem, că împărtășania își arată lucrarea mântuitoare numai în sufletele celor care o primesc cu vrednicie, adică în cei pregătiţi sufleteşte şi trupeşte pentru primirea ei.

Să ne străduim întotdeauna a pune la baza vieții noastre poruncile lui Dumnezeu și de a-L păstră pe Dumnezeu în sufletele noastre, nu ca locuitorii cetății Gadarei care i-au spus Mântuitorului: Pleacă de la noi. Căci acolo unde nu se sălășluiește Dumnezeu în inima omului, își face loc puterea celui rău.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters