Dragoste extremă! Într-o pădure din capitală a fost improvizat un cimitir pentru animale

Animalele de companie, de care au grijă ani la rând, devin membri de familie cu drepturi depline, iar dragostea pentru aceste vietăți capătă forme extreme. De câţiva ani, mulți iubitori de câini și pisici aleg să-şi conducă patrupezii pe ultimul drum după toate obiceiurile. Astfel, într-o pădure din sectorul Buiucani al capitalei a fost improvizat un cimitir pentru necuvântătoare.

Locuitorii din zonă spun că, de aproximativ cinci ani, aici sunt înmormântate animalele de companie.

În acest cimitir de animale de companie improvizat, am numărat peste 50 de morminte. Unele au cruci iar altele au pietre funerare. Aici de exemplu a fost îngropat un căţel pe nume Olsi.

Deşi nu au nimic împotriva acestui obicei, unii oameni consideră că instalarea crucilor este de prisos.

”Oamenii au pisici, câini, iar după ce mor vin şi îi îngroapă aici. Ei au grijă de morminte şi a apărut un fel de cimitir. Crucile cred că sunt în plus”, spune o femeie.

”Nu este normal, asta este pădure nu cimitir, dar lumea a făcut cimitir”, mai spune o persoană.

”Ar fi bine să fie un loc amenajat fiindcă sunt copii, se mai duc se odihnesc cu părinţii. Pietre de granit sunt. Cred că au ţinut foarte mult la acel animal”.

Nici biserica nu vede cu ochi buni acest obicei.

”Orice suflare de viaţă trebuie să fie îngropată cuviincios lângă un copac, la un loc dosit. Este o nebunie să îngropăm animalele în cimitire şi să le punem cruci sau alte însemne creştine. Potrivit crezului bisericii doar unui om creştin i se cuvine să i se pună semnul sfintei cruci”, a menţionat parohul bisericii „Întâmpinarea Domnului”, părintele Octavian Moşin.

Autorităţile municipale susţin că cimitirul este neautorizat. Potrivit conducerii Regiei „Autosalubritate”, oamenii ar trebui să transporte cadavrele la necropola municipală.

sursa publika.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters