Duminica lui Zaheu Vameșul la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM

În Duminca lui Zaheu Vameşul sfânta liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului”din incinta campusului universitar USM a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu preotul paroh Octavian Moșin. În cuvântul de învăţătură, pr. Octavian le-a vorbit celor prezenţi despre vameșul Zaheu, care rămâne a fi un model de pocăinţă şi îndreptare și pentru noi.

„Zaheu este cunoscut de majoritatea dintre noi nu doar datorită Evangheliei citite în această duminică, ci și pentru faptul că textul aceasta se citește și la Taina Sfântului Maslu. Zaheu reprezintă imaginea omului, care deși a greșit, mergând pe căi străine mântuirii, alege pocăința și îndreptarea. Mântuitorul nostru Iisus Hristos a venit să caute oaia cea pierdută, să îl caute pe cel care greşeşte, și să-l îndrume spre calea mântuirii. Noi trebuie să ne îndreptăm privirea spre Hristos deoarece El vine în întâmpinarea noastră şi în întâmpinarea oricui este pe drumul păcatului.

Evanghela de astăzi ne descoperă că nu există îndepărtare sau păcate atât de mari, încat ele să nu poată fi iertate de Dumnezeu. Ni se cere doar un singur lucru: să ne conștientizăm îndepărtarea și rătăcirea și să ne dorim să-L vedem pe Hristos, să ne dorim să-l primim în casa noastră, așa cum și-a dorit-o și a făcut-o Zaheu.”

La finalul sfintei liturghii, pr. Octavian i-a invitat pe toți cei prezenți să se alărurii rugăciunii comune și bucuriei serbării hramului bisericii „Întâmpinarea Domnului”, care va avea loc luni, 15 februarie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters