La Mulţi Ani, doamnă profesor Irina Condrea!

Doamna profesor Irina Condrea, probabil, e primul decan de la USM care m-a invitat în biroul său. Discuţia de atunci a fost una neobişnuită, subiectul fiind să pornim un pachet de discipline opţionale la Facultatea de Litere, pe care l-am numit Cultură şi spiritualitate creştină. De atunci această expresie a dobândit contur, astfel încât sute de studenţi pledează pentru discipline cu caracter creştin, iar unii aplică şi la programul de masterat Studii filologice şi spiritualitate creştină.

Mi-a creat o impresie plăcută şi am înţeles că este o doamnă exigentă, cu principii. Cred că aceasta este caracteristica principală a doamnei Condrea – corectitudinea. Aşa e, de fapt, şi întreg colectivul de profesori de la facultate: exigent şi demn, prietenos şi plin de vlagă lăuntrică.

Probabil, aşa trebuie să fie un mediu în care sunt educaţi specialiştii în materie de limbă, căci limba română este temelia culturii noastre, iar graţie unor astfel de personalităţi se acordă prestigiu facultăţii: se zvoneşte de decenii că la Litere se face carte.

Doamna profesor Irina Condrea e inima ce pulsează viaţă pentru atâţia specialişti din domeniul filologiei şi nu numai. Îi citesc permanent rubrica de cultivare a limbii din ziarul „Universitatea”, iar zilele acestea am parcurs recenta carte a Domniei sale E timpul să vorbim corect. Adevărate lecţii de cultivare a limbii în aceste vremuri vitrege ale graiului străbun!

Dragă doamnă Profesor,

Vă doresc să emanaţi şi în continuare căldură sufletească, să ne iluminaţi prin multe alte studii inedite şi actuale, care sunt spre zidire şi spre luare aminte!

Domnul să vă dea cât mai multă sănătate, răbdare, pace şi dragoste.

Cu respect,

preot Octavian MoşinLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters