“Lecţie de istorie” la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Prin eforturile colonelului Simion Carp, rector al Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” au apărut o serie de studii şi filme documentare istorico-patriotice. Astfel, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei a avut loc prezentarea filmului de scurt metraj “Lecţie de istorie”.

În film sunt prezentate principalele simboluri şi îndeletniciri ale neamului nostru, frumuseţea şi specificul acestui pământ binecuvântat de către Dumnezeu. Filmul este din perspectivă istorico-militară, fiind prezentaţi şi bravii apărători ai acestor hotare.

La vizionarea filmului au fost prezenţi ofiţeri şi studenţi ai Academiei de Poliţie, militari, veterani de război şi istorici.

Cu un mesaj de salut s-a adresat şi părintele Octavian Moşin, care a mulţumit celor care s-au ostenit la realizarea acestui proiect.

„Domnul rector Simion Carp este un mare patriot şi un rafinat cercetător în tradiţiile militare. Însă de fiecare dată vine cu ceva nou, uimindu-ne râvna, smerenia şi dragostea faţă de acest neam credincios. Şi dacă a realizat atâtea studii legate de mari personalităţi ale poporului nostru, de trecutul acestui petic de pământ din spaţiul pruto-nistrean, astăzi vine cu filmuleţe bine documentate privind tradiţiile şi tezaurul nostru, fapt pentru care îi mulţumim nespus de mult. Or, în toate prezentările se ţine cont de trunchiul credinţei drept-măritoare şi toate realizările acestui popor sunt privite tocmai prin prisma credinţei”, a menţionat părintele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters