Masa rotundă: „Suicidul minorilor: între cifre şi soluţii”

Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului a organizat masa rotundă: „Suicidul minorilor: între cifre şi soluţii”. Scopul acestei întruniri a fost sensibilizarea opiniei publice şi identificarea soluţiilor comune în vederea asigurării respectării dreptului inerent la viaţă a copilului.

Cu un mesaj de salut către cei prezenţi a venit dna Svetlana Chifa, şefa Direcţiei, care a prezentat statisticile privind cazurile de suicid atât la nivel naţional, cât şi global.

A urmat prezentarea dnei Liliana Zaborot, medic psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie, care s-a referit la aspectele psihologice şi factorii care determină minorii la săvârşirea suicidului, formele comportamentului suicidal, precum şi la consecinţele psihologice a tentativelor de suicid.

Preotul Octavian Moşin de la Centrul Social „Agapis” a vorbit despre suicid raportat la morala creştină, împărtăşind din experienţa depăşirii tentativelor de suicid prin terapie duhovnicească.

Dna Diana Beşleagă, psiholog în cadrul Direcţiei municipale educaţie, tineret şi sport, s-a referit la supravegherea şi depistarea indicilor de predispoziţie la suicid a minorilor şi la evaluarea riscului de suicid.

Dna Mariana Onceanu-Hadârcă de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului a venit cu un discurs la tema: „Modul de a reflecta în mass-media cazurile ce vizează copiii. Rolul mass-media în educarea şi sensibilizarea societăţii”.

Au urmat discuţii la acest subiect, venindu-se cu propuneri în vederea formării unui grup de lucru, în care ar fi implicaţi mai mulţi actori de decizie în vederea monitorizării şi prevenirii acestui flagel social.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters