A fost lansat blogul programului de masterat Studii filologice şi spiritualitate creştină

A fost lansat blogul programului de masterat Studii filologice și spiritualitate creștină: www.masterateortodoxe.blogspot.com

În anul de studii 2012-2013 în cadrul Facultății de Litere a USM, pentru prima dată au fost propuse două programe noi de masterat:

– Studii filologice și spiritualitate creștină;
– Civilizație europeană.
Acestea s-au bucurat de un interes sporit din partea tinerilor dornici de a sorbi din cultura și spiritualitatea contemporană. Astfel, la primul program s-a înscris un număr record, de circa 25 de studenți, iar la cel de-al doilea 11 studenți.
La prima întrunire a masteranzilor, cu un cuvânt de salut a venit doamna decan Claudia Cemârtan, dr. conf. univ., care a prezentat programele ciclului II și le-a urat succes celor care urmează să parcurgă doi ani, perfecționându-și cunoștințele în domeniul lingvisticii și literaturii.
A fost stabilit orarul pentru primul semestru. Masteranzii de la programul spiritualitate creștină au stabilit zilele de luni și marți. Astfel, luni orele încep de la 12.45, iar marți de la 8.00.
Șefa grupei a fost aleasă preoteasa Magdalena Bortă, care va fi responsabilă de: registru, evidența studenților, înștiințări și realizarea blogului www.masterateortodoxe.blogspot.com, în paginile căruia vor fi afișate periodic înștiințări și informații utile pentru masteranzi și profesori.
Denumirea blogului este ”masterate”, la plural, deoarece sunt preconizate încă câteva programe atât la USM, dar și în cadrul altor instituții. Se lucrează în vederea lansării unor programe cu specializare în drept și muzică, dar îmbinându-se cu morala creștină și respectiv cu cântarea bisericească.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters