„Mergând spre Înviere” – Simpozion în Săptămâna Patimilor la Facultatea de Litere, USM

De câţiva ani, în preajma Învierii Domnului, Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Moldova găzduieşte Simpozionul „Mergând spre Înviere”, care adună profesori, studenţi, masteranzi şi oameni de bună credinţă, dornici de a sorbi mai mult din cele sfinte.

Iniţiativa acestei activităţi aparţine dnei Irina Condrea, prof. univ. dr. hab. şi părintelui Octavian Moşin, din cadrul facultăţii, fiind susţinută de către decanat şi studenţi.

Simpozionul a demarat cu un mesaj al dnei Claudia Cemârtan, decanul Facultăţii de Litere, care s-a referit la importanţa sărbătorilor prepascale şi a mulţumit celor care au depus efort întru organizarea acestei activităţi.

Pr. Octavian Moşin a vorbit despre semnificaţia Săptămânii Patimilor, ce duce către Înviere, apoi au urmat comunicările studenţilor şi masteranzilor la teme legate de Sâmbăta lui Lazăr, Florii şi Patimile Mântuitorului.

Corul bisericii din s. Zamcioji, Străşeni, condus de către preoteasa Olesea Manole, a intonat câteva slăviri, iar cei dornici de a cunoaşte arta încondeierii ouălor au fost instruiţi în cadrul unui atelier organizat de către dna I. Condrea.

La finalul simpozionului a avut loc lansarea cărţii „De la suflet la suflet”, semnată de către pr. Octavian Moşin. Prezentarea acestui volum de cugetări creştine pentru omul de astăzi a fost făcută de către dna Viorica Molea, conf. univ. dr., care s-a referit la actualitatea acestei cărţi.

Cei prezenţi au avut parte de o zi plină de încărcătură duhovnicească, aflând mai multe despre semnificaţiile şi tradiţiile sărbătorilor de primăvară, dar şi împărtăşind din experienţa fiecăruia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters