O seară de suflet în parohia Căpriana

În seara zilei de duminică, 21 iunie, la biserica “Sf. Treime” din s. Căprina, r. Străşeni, s-a organizat o întâlnire de suflet la tema: “Familia creştină de astăzi între bine şi rău”.
La eveniment au venit câţiva enoriaşi, iar drept invitat a fost părintele Octavian Moşin de la biserica USM.

Cu un cuvânt de învăţătură s-a adresat părintele-paroh, prot. Alexei Pazurati, care s-a referit la noţiunile “bine” şi “rău” în viaţa creştinului, aducând argumente scripturistice pentru o viaţă de familie. Părintele a invocat imnul dragostei al Sf. Apostol Pavel şi a adus alte învăţături nou-testamentre privind Căsătoria.

A urmat discursul preotului Octavian Moşin, care a explicat noţiunile “biserică” şi “familie”, referindu-se la crizele familiei contemporane şi aducând soluţii întru depăşirea acestora.

După conferinţă a urmat vizitarea complexului bisericesc, părintele Alexei prezentând principalele realizări, dar şi necesităţi de renovare a locaşului ce a fost ridicat acum un veac.

La final, cei prezenţi au mai discutat în cadrul unei agape pregătită cu acest frumos prilej.
Este de menţionat faptul, că este o primă încercare de a organiza ore de catehizare în această localitate, în care au prins rădăcini mai multe curente religioase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters