O slujbă neobișnuită în salina Ocnele Mari

Duminică, 8 octombrie, am primit permisiunea slujitorilor ce administrează paraclisul cu hramurile Sf. M. Mc. Varvara și Sf. M. Mc. Gheorghe din salina Ocnele Mari de a oficia Sf. Liturghie.

Am avut impresia că mă aflu în peșteră, fiind o atmosferă aparte.

În timpul rugăciunii mi-am amintit de atâția condamnați din perioada comunistă, inclusiv slujitori, care au fost puși la munci grele și unii n-au mai apucaqt să vadă lumina zilei, rămânând aici pe veci.

Înainte de slujbă un copil mi-a povestit de unde vin cele două hramuri. Sf. Varvara este considerată ocrotitoarea minerilor, iar al doilea hram este dat după numele unui miner care a decedat la construcția bisericuței.

Liturghia a fost una neobișnuită, gata să te reînvie prin ecoul pătrunzător.

Deși nu era multă lume în salină, mi s-a părut o slujbă plină de duh și care mi-a permis să pomenesc în voie pe cei care îi port în suflet: profesori, studenți și enoraiși ai capelei universității, credincioși din Dumbrava și sectoarele de vile Trușeni, ofițeri și studenți ai Academiei de Poliție, dar și pe alți creștini, care s-au atașat de noi în ultimii ani.

Mai mulți copilași au primit Sf. Împărtășanie, iar adunarea de credicioși a primit binecuvântarea de a petrece în liniște și cu folos tratamentul în această salină.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters