Părintele Serghei Lai – un slujitor cult și cuminte

Acum un an am fost invitat la o seară duhovnicească în parohia Izvoare din raionul Florești. Am descoperit zeci de bătrânele care frecventează biserica, înțelegând că tineret nu a mai rămas în sat, iar din bărbați se mai rătăcește câte unul și-l ajută pe părinte la slujbe.

Aici își duce ascultarea un preot foarte cult și cuminte, care nu-și va părăsi turma cât de mică ar fi. E vorba de părintele Serghei Lai, care astăzi a trecut de cele patru decenii din ziua nașterii.

M-a impresionat modestia și hărnicia părintelui, felul cum comunică cu lumea și cum încearcă să supraviețuiască la țară cu trei flăcăi la studii.

Are niște copii ca pâinea caldă, cu bun simț, rușinoși și cu o deosebită frică de Dumnezeu. Rar întâlnești astfel de copii. O adevărată binecuvântare! Îi cunosc pe toți și mă minunez cum de a reușit părintele să-i modeleze cumpătați și evlavioși.

Probabil, în multe sate se menține flacăra credinței tocmai pe astfel de slujitori – devotați.

Preacucernice Părinte Serghei,

Vreau să știți că prețuim truda pe care o depuneți acolo departe, într-o localitate uitată de mulți, dar la sigur știută și cercetată de către Dumnezeu la fiecare Sfântă Liturghie.

Mențineți rugăciunea și susțineți poporul dreptmăritor care adesea se sprijină doar de prispa bisericii, unde găsesc mângâiere, alinare și încurajare prin sfintele rugăciuni și predicile pline de tâlc pe care le rostiți.

Domnul să vă dea râvnă și multă multă răbdare, încât să păstoriți până la ultima răsuflare cu aleasă vrednicie toată adunarea creștinească din această localitate.

 

Cu drag,

Pr. Octavian Moșin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters