Să fim vrednici de Înălțare!

Am poposit la Înălţarea Domnului. Tare ar fi bine ca întreaga societate să râvnească înălţarea şi unirea cu Hristos Cel Înviat! Însă mulţi au coborât praznicele la închinarea unui păhărel în plus. Și acest lucru ne deranjează!

La sărbători uităm de evenimentul religios şi ne scufundăm în distracții sau în griji pământeşti. Uităm că viaţa e dincolo, e veşnicia. Suntem atât de ieftini, încât schimbăm eternitatea pe nişte lucruri trecătoare, păgubaşe…

Să avem puterea de a ne ridica după fiece cădere. Tocmai în aceasta constă frumusețea vieţii, în a lupta destoinic cu neajunsurile, ispitele şi greutățile şi de a le învinge.

Mesajul acestui praznic împărătesc este că viaţa e trecătoare şi de ea, la vremea cuvenită, ne vom despărţi. Dar să o facem frumos. Doar acolo, cu Domnul, e veşnica bucurie şi desfătare, acolo e patria noastră.

Se zice că a fi ortodox înseamnă a fi acasă. Or, casa adevărată e în ceruri, căci Biserica pe pământ e în stare de provizorat. Iar acest lucru îl ştie şi îl simte fiecare creştin trăitor

În viaţa aceasta trebuie să ştii de unde vii şi încotro mergi. Iar Biserica este cea care ne arată calea, căci ea îl are drept călăuzitor pe Domnul Hristos, care zice ,,Eu sunt Calea, Adevărul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine” (Ioan 14, 6).

Să râvnim Viaţa, care nu poate fi în afara Domnului. De la El am primit viaţa, drept dar, şi întru El e sensul vieţii. Doar virtutea ne ridică din starea păcătoasă, doar ea ne dă vlagă duhovnicească, tot ea ne dă aripi.

Viaţa are două componente distincte, care ne ajută întru înălţarea noastră: rugăciune şi muncă. Deci actul mântuirii îl implică pe om, care trebuie să depună efort intelectual, fizic, dar şi lăuntric, precum și pe Dumnezeu, Care susține această trudă şi o încurajează, o motivează şi chiar o răsplăteşte.

Astfel, nimic nu cade din cer, ci totul se muncește și este susţinut de Dumnezeu, Care nu doar veghează, ci chiar ajută!

Să alegem viaţa, deci să iubim, jertfindu-ne, şi astfel vom omorî răul şi vom rămâne veşnici pentru Cel de Sus. Să ne dea Domnul înţelepciunea de a alege partea cea bună, care nu se va lua de la noi.

Preot Octavian MOȘIN


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters