Sfânta liturghie la Biserica USM – Duminica a 15-a după Rusalii

În Duminica a XV-a după Rusalii slujba Sfintei Liturghii de la biserica Întâmpinarea Domnului a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi. La Sfânta Liturghie, în bisericile ortodoxe s-a citit fragmentul evanghelic de la Sf. Ev. Matei (cap. 22, vs. 35-46).

După citirea pericopei evanghelice, pr. Octavian Moșin a rostit un cuvânt de învăţătură despre iubirea faţă de Dumnezeu şi de aproapele.  Evanghelia din Duminica a XV-a după Rusalii este evanghelia poruncii celei mai mari, şi anume a poruncii iubirii. Această pericopă ne îndeamnă să-L iubim pe Dumnezeu şi pe semenii noştri intensificând rugăciunea, citirea Sfintei Scripturi, participarea la slujbele Bisericii, săvârşirea faptelor de milostenie sufletească şi trupească, arătând dragoste și săvârșind fapte bune față de cei care au nevoie de ajutorul nostru.

De asemenea părintele a vorbit celor adunați despre importanța familiei în viața noastră, care conform învățăturii sfinților părinți, prin căsătorie devine o mică biserică, loc al prezenţei Dumnezeului celui Viu şi al binecuvântărilor Sale celor bogate.

„Caracteristica vieţii este iubirea. „Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el.” (I Ioan 4, 16). Or, familia pentru a fi trainică şi durabilă, împlinindu-şi misiunea, urmează să stăruie în dragoste. Dragostea în ortodoxie este una jertfelnică şi culminează cu dăruirea în numele Domnului şi a aproapelui. Nimic nu este mai important şi mai temeinic în această viaţă decât consolidarea şi desăvârşirea familiei. Nu în zadar se zice că toate pornesc din familie şi la sigur revin în familie. Să valorificăm familia şi cu „instrumentele”, „armele” creştine.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters