Zilele diasporei ortodoxe a RM în Italia– Vizită duhovnicească la Milano, Brescia și Piacenza

A patra zi a Săptămânii diasporei noastre ortodoxe în Italia a presupus vizitarea orașului Milano. S-a realizat un pelerinaj la locurile istorice creștine, închinarea la sfinte moaște, apoi participarea la privegherea din parohia ”Sf. Ambrozie”.

După slujbă a avut loc o întâlnire de suflet cu credincioșii acestei parohii, fiind abordată tema: ”Viața creștinului departe de casă”.

Zeci de credincioși, prezenți la eveniment, au discutat cu părintele Octavian Moșin și s-au îndulcit lăuntric din cântările grupului coral venit de la Chișinău.

A doua zi, a fost oficiată Sf. Liturghie, în cadrul căreia au fost pomeniți toți cei care au cerut sfinte rugăciuni în cadrul acestei săptămâni duhovnicești.

În data de 14 noiembrie, reprezentanții Mitropoliei Moldovei au ajuns la Brescia, fiind întâmpinați de către slujitorii și enoriașii parohiei ”Sf. Treime”.

După rugăciunea de mulțumire, s-a desfășurat conferința cu tematica ”Identitatea națională și religioasă a ortodocșilor stabiliți în Italia” susținută de către pr. Octavian Moșin și arhim. Vladimir (Porubin), parohul bisericii.

Zeci de aspecte ale vieții duhovnicești au fost abordate în cadrul întrunirii, după care a urmat un deosebit concert de cântare religioasă.

Săptămâna diasporei ortodoxe a RM în Italia s-a încheiat la Piacenza.

În dimineața zilei de 15 noiembrie, a fost oficiată Sf. Liturghie în sobor de preoți în frunte cu părintele-paroh Grigore Catan.

S-au adus mulțumiri Bunului Dumnezeu pentru buna desfășurare a acestei săptămâni ortodoxe în nordul Italiei. A fost dat citirii mesajului ÎPS Mitropolit Vladimir, adresat credincioșilor originari din republica noastră, care s-au stabilit sau muncesc în această țară.

A urmat conferința: ”Provocrările creștinului în societatea contemporană”, susținută de către pr. Octavian Moșin și pr. Grigore Catan.

Au avut loc discuții cu credincioșii, după care a urmat un concert de cântare bisericească.
În seara zilei, mai mulți enoriași și chiar locuitori ai orașului s-au reîntâlnit în biserică la o cântare aparte, fiind selectate slăviri ce au mângâiat sufletele celor prezenți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva Video

Arhiva

Înscris în


Resurse


free counters